vineri, 2 august 2013

Couscous all'algerina



Cuşcuş algerian
4 porţii

Ingrediente: 300 g cuşcuş ce se prepară rapid (prefiert), o ceapă potrivită, un ardei gras, 2 căţei de usturoi, o conservă de năut fiert, 200 g dovleac de plăcintă, 200 g dovlecei, 2 cartofi, 2 roşii potrivite, o lingură cu pastă de ardei, câteva fire de şofran, ulei de arahide, pătrunjel, sare, piper.

Usturoiul curăţat de foi se căleşte în puţin ulei de arahide până devine auriu, se scoate şi în locul lui se pune cuşcuş-ul. Se toarnă apă cât să depăşească cuşcuş-ul cu un deget, se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle. 
Într-o cratiţă separată se călesc în ulei dovlecelul, ceapa, dovleceii şi cartofii tăiaţi în felii potrivit de groase. Se pune pasta de ardei, şofranul şi se acoperă totul cu apă. Se fierb 5-10 minute, se adaugă cozi de pătrunjel, roşiile tăiate cuburi sau felii, sare şi piper. Când legumele sunt fierte, se pune cuşcuş-ul pe un platou, se aşează în mijloc legumele, se presară cu pătrunjel tocat şi se serveşte. 

sursă foto:


P:S: fotografia este doar ca idee cum arată preparatul, nu este cea pe care am scris-o mai sus.